قالب وردپرس درنا توس
Home / Science / Count contreras planning living coral biological bank for Australia

Count contreras planning living coral biological bank for Australia



Plans have been revealed for the world’s first dedicated coral conservation facility, which will be located at the gateway to a large coral reef in douglas port, north queensland, Australia. designed by architect contrerasThe ‘living coral biology bank’ aims to ensure a long-term future and the biodiversity of corals around the world is seriously threatened by climate change. Conceived as a ‘living chest’, the project will create optimal conditions for coral storage while minimizing energy consumption and solar energy capture. ambitious in the biological systems of coral reefs, buildings will aim to be self-sufficient and carbon neutral.

Biological coral bank living earl contreras
All images © contreras Earl architecture / SAN architecture illustrations

Designed by architect Count Contreras, with technical and sustainability consultants and werner sobek because the reef heritage has a great barrier, the main goal of the facility is to sustain life and nourishes more than 800 species of hard corals in the world. while corals will be the building’s main use objects, the multifunctional building will also host exhibition areas, auditoriums and classrooms as well as advanced research facilities and laboratories on the four floors.

Biological coral bank living earl contreras

The building’s sculptural form is inspired by a ‘fungus’ coral – a hard coral defined by special protective radial fins. The facade is formed as a series of organic undulating concrete fins that gather tightly at the ground level to protect from adverse tropical conditions including the threat of flooding. as they progress upward, the fins twist and open, allowing for natural light and ventilation of the upper floors while providing shade. the fins extend gradually back to level 4 to provide the ultimate experience of a naturally illuminated educational and exhibition space.

Architect Count contreras revealed plans for coral bio-banking living in Australia

The visitor’s experience begins at the entrance plaza – a terraced forum space, providing a transition space from the tropical humid heat of the surrounding landscaped gardens and continuing over a large staircase to the station Central observation level 2, from which visitors can observe the wet test sample tanks in a protected environment below. The public spaces on the main floors of the building are visually connected through the central skylight. at lower levels, brightness and color were introduced through reflections from the wet laboratory tanks, while the cool light emitted from the 3rd floor aquariums also contributed to coral fluorescence. experience.

project information:

Name: Biological bank of living coral
location: north queensland, Australia
Architect: contreras Earl architecture
client: reef heritage has major barriers
Sustainability engineer and consultant: arup
Facade consultation: werner sobek

philip oven I designed

Aug 29, 2020


Source link